scrisoare deschisă
ONG-urile din Europa cer respectarea drepturilor fundamentale în implementarea directivei copyright
În 20 mai 2019, EDRi și alte 41 de organizații, printre care și Asociația pentru Tehnologie și Internet, au trimis o scrisoare deschisă Comisiei Europene, prin care cer includerea societății civile în procesul de implementare a nou adoptatei Directive Copyright, prin viitorul dialog al actorilor implicați. Acest dialog este un proces de consultare și o oportunitate pentru actorii implicați să discute despre transpunerea și implementarea celebrului Articol 13 (Articolul 17 în textul final) din directivă.
Pe Internet, unele aplicații sunt mai egale decât altele
Pe Internet, nimeni nu știe cine ești. E un slogan vechi, care și-a pierdut din farmec într-o perioadă în care nici măcar nu știm ce informații există online, despre noi, și cine are acces la ele.
ApTI și alte 8 organizații din România solicită Ministrului Culturii respingerea filtrelor de conținut
ApTI împreună cu alte 8 organizații din România, îi solicită Ministrului Culturii, George Ivașcu, să ia o poziție fermă în cadrul viitoarelor negocieri trilaterale asupra propunerii de reformă copyright pentru a respinge filtrele de conținut și a menține regimul actual de răspundere al platformelor online, prevăzut de Directiva privind comerțul electronic.
Am semnat scrisoarea deschisă către Axel Voss, prin care solicităm (din nou) eliminarea taxei pe link
Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) s-a alăturat scrisorii deschise inițiate de COMMUNIA, OpenMedia și Igel din 24 aprilie 2018, prin care i se cere raportorului Axel Voss eliminarea articolului 11 referitor la taxa pe link din propunerea de directivă pentru reforma drepturilor de autor în UE.
Am semnat scrisoarea deschisă pentru participarea societății civile la Convenția privind criminalitatea informatică
European Digital Rights (EDRi) și Electronic Frontier Foundation (EFF) au redactat o scrisoare către secretarul general al Consiliului Europei, solicitând participarea semnificativă a societății civile la elaborarea celui de-al doilea protocol adițional al Convenției privind criminalitatea informatică.
Protocolul este în prezent în curs de dezbatere la Comitetul Convenţiei Cybercrime (T-CY), un comitet care reprezintă statele părți ale Convenției de la Budapesta privind criminalitatea informatică și alte state observatoare.
Mediul educațional trimite o scrisoare deschisă către membrii JURI, cerând excepții adecvate ale drepturilor de autor
În 16 ianuarie 2018, ApTI și alte peste 47 de organizații și persoane fizice au semnat scrisoarea deschisă inițiată de Communia, cerând membrilor comisiei JURI din Parlamentul European să adopte excepții educaționale adecvate în cadrul propunerii de directivă a drepturilor de autor în UE. Vă reamintim că, în septembrie 2016, Comisia Europeană a publicat propunerea sa de directivă a drepturilor de autor, care include o excepție educațională formulată cu așa-zisul scop de a îmbunătăți cadrul legislativ în domeniu. Deși noile tehnologii au creat noi oportunități pentru practicile educaționale, drepturile de autor limitează profesorii în misiunea lor de a valorifica aceste resurse și mijloace tehnologice.