directiva copyright

COMMUNIA organizează webinarii despre Directiva Copyright

  • Posted on: 5 June 2020
  • By: Redacția ApTI

Procesul de implementare a noii Directive a Copyright-ului în UE este în desfășurare în mai multe țări. De aceea, COMMUNIA organizează o serie de webinarii menite să explice diversele prevederi ale directivei și pentru a face sugestii de advocacy în timpul implementării, la nivel național.

Scrisoare deschisă: cerem transparență în implementarea liniilor directoare ale directivei pe copyright în UE

  • Posted on: 15 January 2020
  • By: Redacția ApTI

ApTI și alte 42 de organizații de apărare a drepturilor fundamentale și digitale ale cetățeniilor au trimis în 15 ianuarie o scrisoare deschisă Comisiei Europene solicitând o mai bună transparență în timpul dialogurilor părților interesate cu privire la aplicarea Articolului 17 din Directiva privind drepturile de autor.

ONG-urile din Europa cer respectarea drepturilor fundamentale în implementarea directivei copyright

  • Posted on: 21 May 2019
  • By: George Hari Popescu

În 20 mai 2019, EDRi și alte 41 de organizații, printre care și Asociația pentru Tehnologie și Internet, au trimis o scrisoare deschisă Comisiei Europene, prin care cer includerea societății civile în procesul de implementare a nou adoptatei Directive Copyright, prin viitorul dialog al actorilor implicați. Acest dialog este un proces de consultare și o oportunitate pentru actorii implicați să discute despre transpunerea și implementarea celebrului Articol 13 (Articolul 17 în textul final) din directivă.