baze de date

Seminar "Date legislative deschise în România"

  • Posted on: 27 February 2013
  • By: Redacția ApTI

ApTI a organizat ieri (26 februarie), cu sprijinul Ambasadei Canadei şi Ambasadei Statelor Unite, un seminar pe tema "Date legislative deschise în România".

Scopul acestui seminar a fost de a aduce în discuţie chestiuni legate de accesul la informaţii de natură legislativă  (legi, ordonanţe de guvern) şi de necesitatea facilitării acestui acces prin implementarea conceptului de date deschise.

Seminarul s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei şi a domnului Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA, care au vorbit despre importanţa accesului liber al cetăţenilor şi al tuturor entităţilor interesate la informaţii de natură legislativă, fără restricţii impuse de diverse autorităţi şi în formate care permit reutilizarea lor facilă.

La acest seminar a participat şi dl Ivan Mokanov, director executiv al Lexum Canada, care a prezentat experienţa Canadei în domeniul accesului deschis la date legislative. Institutul Canadian pentru Informaţii Legislative (Canadian Legal Information Institute - Can LII) oferă, în momentul de faţă, acces liber la sursele primare de drept din Canada (legi, reglementări, hotărâri judecătoreşti), fiind finanţat prin contribuţii ale tuturor avocaţilor şi notarilor publici din ţară.