sii analytics

Proiectul SII Analytics: Comisia de control a SRI ascultă SRI-ul, nu-l controlează

  • Posted on: 14 April 2017
  • By: Redacția ApTI

La începutul lunii aprilie, Comisia de control a SRI a transmis un răspuns referitor la sesizarea noastră, împreună cu alte organizații, față de proiectul SII Analytics, prin care SRI dorește să achiziționeze tehnologie de tip Big Brother în România, cu finanțare europeană. Comisia SRI ne informează că proiectul SII Analytics a fost atribuit corect și cu respectarea normelor legale. Pe de o parte, Comisia nu oferă răspunsuri la unele probleme semnalate de noi, eludând întrebările noastre, iar pe de altă parte oferă informații contradictorii. Iată mai jos cele mai importante idei din răspunsul trimis către noi (citiți și articolul de la Romaniacurata.ro sau consultați documentul integral PDF cu răspunsul comisiei).

Proiectul SII Analytics - sesizare la Oficiul European Antifraudă (OLAF)

  • Posted on: 31 January 2017
  • By: Bogdan Manolea

Împreună cu alte cinci organizații din România (Societatea Academică din România (SAR), Active Watch, Asociația Miliția Spirituală, Asociația pentru Apărarea Drapturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) și Centrul de Resurse Juridice) am trimis către Oficiul European Antifraudă (OLAF) o sesizare cu privire la proiectul SII Analytics, primit de către SRI spre finalul anului trecut și care ridică suspiciuni cu privire de activități de supraveghere și monitorizare a populației, ascunse sub pre

Comisia Europeană non-răspunde la sesizarea privind SII Analytics

  • Posted on: 20 December 2016
  • By: Redacția ApTI

Acum 4 luni, în august, ApTI împreună cu ActiveWatch, APADOR-CH și Centrul de Resurse Juridice trimitea o scrisoare publică reprezentanților naționali și europeni pentru a semnala încălcări grave ale Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Proiectul SII Analytics a obținut finanțare europeană în valoare de peste 25 de milioane de euro sub pretextul implementării unui sistem de eGuvernare dar caietul său de sarcini descrie, în realitate, un sistem de supraveghere generalizată.

Proiectele SII Analytics si SII Infrastructura sunt confidentiale. #transparentaNOT

  • Posted on: 26 October 2016
  • By: Bogdan Manolea

Pe 28 Septembrie de "ziua dreptului de a sti" am trimis o cerere de acces la informatii publice prin care am cerut sa aflam si noi ce scrie in proiectele SRI-ului prin care ne supravegheaza pe toti informatizeaza institutiile publice ca sa ne fie bine tuturor. Am primit astazi raspunsul de la MCSI prin platforma nuvasuparati.info.

Ziua dreptului de a sti - de la teorie la practica. Astazi - proiectul SII Analytics

  • Posted on: 28 September 2016
  • By: Bogdan Manolea

Astazi, 28 septembrie, este ziua dreptului de a sti - adica dreptul oricarei persoane de dreptul de a căuta, de a primi și de a face cunoscute orice informații de interes public.

Ca atare astăzi cerem să știm mai multe despre SII Analytics si SII infrastructura - și sperăm ca măcar de ziua dreptului de a ști să respectăm termenul legat de 10 zile: