conferinţă

CREATIVE COMMONS SUMMIT: Interactivitate, gamification, storytelling, traducere în română

  • Posted on: 14 May 2019
  • By: Redacția ApTI

Au participat vreo 400 de oameni: membri ai unor organizații din toată lumea, studenți, cercetători, profesori, activiști. Au fost vreo 180 de speakeri. Este normal, avînd în vedere că nu este o conferință tradițională, ci o întîlnire a unei comunități internaționale, formate din oameni implicați sau interesați de Creative Commons, resurse educaționale deschise etc.

CONFERINȚĂ Julia Reda vine la București pentru a vorbi despre copyright și viață privată în mediul online

  • Posted on: 11 October 2018
  • By: George Hari Popescu

În cadrul conferinței "Challenges in the Online Copyright and Privacy", va vorbi Julia Reda, europarlamentar din partea Partidului Piraților din Germania. Julia Reda este o susținătoare ferventă a dreptului la viață privată pe Internet și a combătut acerb reforma dreptului de autor în UE inițiată de Comisia Europeană.

Creative Commons Global Summit 2017: o lume deschisă, mai multe resurse, o rețea mondială mai puternică

  • Posted on: 8 May 2017
  • By: Redacția ApTI

"Creative Commons 2017 Global Summit: Sharing and the Commons: What’s Next" a fost întâlnirea de la Toronto (28-30 aprilie) a peste 400 de oameni implicați în mișcarea Creative Commons (CC) în diverse moduri: afiliați, organizații partenere, instituții educaționale, avocați etc. 

În prezent, CC conturează o nouă strategie prin care vrea să ajungă la cât mai mulți creatori astfel încât să creeze o rețea mondială mai puternică. Subiectele de discuție din timpul conferinței s-au axat pe Future of the Commons, Policy & Advocay, Community & Movement.

Vrei să mergi în luna mai la întâlnirea SEEDIG de la Ohrid? Câștigă un fellowship și pregătește-ți bagajul!

  • Posted on: 28 February 2017
  • By: George Hari Popescu
SEEDIG logo

Dacă ai dat click pe acest articol, înseamnă că știi ce este SEEDIG (South Eastern European Dialogue on Internet Governance). Îți reamintim că este vorba despre o inițiativă a unor reprezentanți din sud-estul Europei și din zonele adiacente, lansată ca răspuns la nevoia de a discuta tematici legate de Internet governance, care sunt mai relevante în această parte a continentului decât în restul. Anul acesta, întâlnirea SEEDIG are loc la Ohrid (Macedonia), între 24 - 25 mai.

Afaceri online, securitate și drepturile omului - cum crești încrederea pe Internet? Eveniment în cadrul proiectului de cercetare MAPPING

  • Posted on: 27 October 2016
  • By: Valentina Pavel

A doua întâlnire generală a proiectului MAPPING va avea loc în Praga între 31 ocotombrie - 2 noiembrie. Tema evenimentului este „Online business, Security and Fundamental Human Rights – Enabling trust on the Internet“ și va include paneluri și dezbateri despre o varietate de subiecte interconectate, precum:

Conferința națională despre Educație Deschisă în România

  • Posted on: 2 March 2015
  • By: Valentina Pavel

Săptămâna 9-13 martie este declarată, la nivel internațional Open Education Week – săptămâna educației deschise. Cu această ocazie, în numeroase țări se organizează dezbateri dedicate specialiștilor și practicienilor în educație.

Sa discutam despre Educatie Deschisa in Romania

  • Posted on: 5 March 2014
  • By: Bogdan Manolea

Intre 10 si 15 martie 2014 se organizeaza mai multe evenimente in toata lumea ca parte a Saptamanii educatiei deschise . In Romania, impreuna cu Fundatia Soros Romania si ANBPR (Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania) ne-am propus sa facem un eveniment in care pe de o parte sa putem arata bunele practici din Romania legate de educatia deschise (parte dintre ele aflate local in momentul vizitelor in diversele orase din tara), iar pe de alta partea sa ofere un spatiu de dezbatere legat de subiecte ca politicile romanesti in domeniul educatiei deschise sau manualele digitale.

Conferința națională Educație Deschisă România va avea loc pe 14 martie 2014 la Biblioteca Națională, de pe Bd. Unirii, nr. 22. La eveniment vor participa profesori, bibliotecari, autori de manuale, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, reprezentanți ai instituțiilor publice, editori, firme producătoare de software educațional. Participarea este gratuită.

Pentru a consulta agenda evenimentului și pentru a vă înscrie, dați click aici și completați formularul.

Pages