2012

Raport de activitate 2012

  • Posted on: 18 April 2013
  • By: Redacția ApTI

Anul 2012 a fost pentru ApTI un an plin cu activităţi: am promovat reutilizarea informaţiilor din sectorul public şi accesibilitatea datelor deschise, am susţinut libertatea de exprimare şi neutralitatea Internetului, am lansat un proiect prin care să evidenţiem modul în care parlamentarii români îşi exprimă votul cu privire la iniţiativele legislative care au efect asupra drepturilor civile digitale,  am urmărit iniţiativele legislative româneşti şi europene şi am formulat puncte de vedere asupra unora dintre acestea şi ne-am opus ACTA şi reţinerii datelor de trafic de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

Toate aceste acţiuni sunt prezentate în raportul de activitate al asociaţiei pentru anul 2012, pe care îl publicăm astăzi. Raportul este structurat în mai multe capitole şi conţine informaţii despre activităţile ApTI în domenii precum: protecţia vieţii private şi a datelor cu caracter personal, libertatea de exprimare, dreptul de autor şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, guvernanţa Internetului. 

Ce invatam din protestele anti-ACTA din 11 Februarie?

  • Posted on: 13 February 2012
  • By: Bogdan Manolea

Text publicat pe Contributors.ro de Bogdan Manolea.

Pe o vreme cainoasa cu ninsoare si vant, citeva mii de cetateni ai Romaniei au iesit simbata, 11 Februarie 2012 in strada pentru a protesta. Nu pentru salarii, pensii sau orice alt fel de avantaje financiare, ci pentru niste chestiuni legate de Internet, un tratat international (ACTA) si drepturile lor. Pentru cei ce nu au fost acolo, cred ca merita punctate citeva aspecte pozitive si negative ale protestului, din punctul de vedere (evident subiectiv) al unuia care a fost acolo vreo citeva ore. Ce merita remarcat: