e-romania

Implementarea "eRomânia 2", verificată de Corpul de control al primului-ministru

  • Posted on: 10 June 2013
  • By: Redacția ApTI

În data de 9 iunie 2013 a fost dată publicităţii "Sinteza Raportului de control privind verificările efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională în legătură cu modul de implementare a proiectului e-România 2". Controlul a fost efectuat de către Corpul de control al primului-ministru şi a a vizat verificarea modului în care au fost utilizate fondurile publice alocate în 2010 şi 2011 pentru realizarea proiectului "e-România 2", precum şi verificarea respectării dispoziţiilor legate cu privire la tribuirea şi executarea contractului de achiziţie publică pentru implementarea proiectului "e-România 2".

Proiectul "e-România 2", parte a Programului Naţional e-România, a avut ca obiectiv dezvoltarea unui portal cu informaţii despre toate localitîţile din România, incluzând: scurt istoric, autorităţi locale, obiective turistice, caracteristici geografice, informaţii despre cultură, sănătate, educaţie, mediu de afaceri etc. În urma procedurii de achiziţie publică organizată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale MCSI (în prezent, Ministerul penrtu Societatea Informaţională), proiectul urma să fie implementat de către S.C. Omnilogic S.R.L., între cele două părţi fiind încheiat un contract în valoare totală de 49.958.530,10 RON

În sinteza Raportului de control se arată următoarele:

Inregistrare dezbatere open eRomania - 30 Aprilie 2010

  • Posted on: 17 May 2010
  • By: Redacția ApTI

Sunetul nu se aude foarte bine, din pacate. Multumiri celor de la SC Apostrof SRL si Green Media Channel SA pentru ajutorul imens pentru transmiterea live pe Internet a intalnirii si pentru realizarea acestei inregistrari. Multumiri SC Reea pentru editarea video-ului original.

Inregistrarea dureaza in total 2 h 30 min. Intalnirea incepe efectiv la minutul 10 al primului videoclip.

Manifest pentru un proiect deschis eRomania

  • Posted on: 14 April 2010
  • By: Redacția ApTI

Scrisoare deschisă către Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu

Versiune 1.0 - lansat 31.03.2010, ora 16 00. Semnaturile s-au primit pina pe 14.04.2010. Lista de semnaturi este disponibila la finalul acestei insemnari.

Vezi mai multe si despre intalnirea noastra din 30 Aprilie pe tema open eGovernment.