Firefox

06
Dec
2017
George Hari Popescu

VIDEO > ApTI Privacy Tricks: Protejează-ți viața privată online cu Firefox + DuckDuckGO

Dacă încă mai folosești browser-ul din oficiu, cu care a venit la pachet sistemul tău de operare, trebuie să știi că ești expus la unele riscuri. De cele mai multe ori, browser-ele din oficiu colectează o mulțime de date despre tine, iar aceste informații personale pot fi partajate cu alte companii, în scopul profitului. 
 
Uite o alternativă pentru o mai bună protecție online: combinația dintre browser-ul Mozilla Firefox și motorul de căutare DuckDuckGo.
28
Mai
2014
Redacția ApTI

Free Software Foundation condamnă parteneriatul dintre Mozilla și Adobe pentru susținerea DRM (Digital Restrictions Management)

Mult timp Fundația Mozilla a fost principalul apărător al drepturilor utilizatorilor când vine vorba de Web (fie ele browsere, standarde sau orice altceva legat de World Wide Web). Unde până în 2009 browser-ul Firefox al Fundației Mozilla a fost pe o traiectorie ascendentă, apropiindu-se foarte mult de cota de piață a Internet Explorer-ului și chiar devenind lider în unele regiuni, această dinamică a fost schimbată fundamental odată cu intrarea pe piață a lui Google cu browser-ul Chrome. De la lansare, Chrome a acaparat în mod constant cotă de piață atât de la Internet Explorer cât și, mult mai important, de la Firefox. În ciuda acestui lucru, Fundația Mozilla a continuat să fie consecventă și să păstreze o poziție principială... până acum. Pe 14 Mai, Fundația Mozilla a anunțat că a intrat într-un contract cu Adobe prin care se angajează sa implementeze DRM în browser-ul Firefox.

Mai jos prezentăm, în întregime, răspunsul Free Software Foundation la această acțiune a Fundației Mozilla:

BOSTON, Massachusetts, SUA — Miercuri, 14 Mai, 2014 — Ca răspuns la anunțul făcut astăzi de Mozilla, care declară că va implementa DRM în browser-ul Firefox, John Sullivan, directorul executiv al Free Software Foundation a făcut următoarea declarație:

La doar o săptămâna după Ziua Internațională Împotriva DRM-ului, Mozilla a anunțat că va intra într-un parteneriat cu firma de soft proprietar Adobe pentru a implementa suport pentru DRM Web-based folosind Encrypted Media Extensions (EME) în browser-ul Firefox.

Free Software Foundation este foarte dezamăgită de anunțul făcut de Mozilla. Această decizie compromite principii importante pentru a atenua temeri greșite legate de cota de piața a browser-ului și aliază Mozilla cu o firmă ostilă software-ului liber și idealurilor fundamentale ale propriei firme.

Subscribe to RSS - Firefox