aniversare

EDRi a împlinit 10 ani

  • Posted on: 6 March 2013
  • By: Redacția ApTI

EDRi (European Digital Rights), organizație din care face parte și ApTI și-a sărbătorit la începutul acestei săptămâni cea de-a 10-a aniversare. Cu această ocazie, EDRi a organizat, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, o întâlnire cu Viviane Reding, vice-președinte al Comisiei European și comisar responsabil pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie.

În cadrul acestei întâlniri, Viviane Reding a vorbit despre îndelungata sa colaborare cu EDRi și a subliniat faptul că eforturile comune depuse au contribuit la asigurarea faptului că Internetul nu poate fi blocat și că standardele privind protecția datelor rămân la un nivel ridicat în Europa. Comisarul a precizat că susținerea continuă a EDRi este crucială pentru asigurarea faptului că dreptul fundamental la protecția datelor este protejat în mod adecvat la nivel european.
 
Joe McNamee, directorul executiv al EDRi a arătat că rolul EDRi este de a insista pentru protecția drepturilor cetățenilor în cadrul procesului european de elaborare a politicilor, precum și în cadrul procesului de implementare a politicilor europene la nivelul statelor membre. 
 
La mulți ani, EDRi!