prelucrarea datelor

16
Ian
2017
Valentina Pavel

SII Analytics. Răspunsul Autorității pentru Protecția Datelor se ascunde după "securitatea națională"

Începutul anului ne-a prins cu un răspuns primit de la Autoritatea pentru Protecția Datelor legat de SII - Sistemul Informatic Integrat al SRI.

Pe scurt, Autoritatea zice că prelucrările de date ce nu țin de domeniul siguranței naționale se supun Legii 677/2001 și că a notificat instituțiile vizate în acest sens. Și bineînțeles că acele instituții imediat o să facă o verificare internă să vadă ce prelucrări intră pe domeniul siguranței naționale și pentru cele care nu se vor asigura de urgență că respectă principiile de prelucrare. Mhm...

01
Noi
2011
Redactia ApTI

Observaţii ApTI la proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice

ApTI a transmis astăzi către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale o serie de observaţii referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, publicat de către MCSI pe site-ul său în data de 7 octombrie 2011.

În observaţiile sale, ApTI atrage atenţia asupra faptului ca, deşi proiectul de ordonanţă de urgenţă îşi propune să transpună modificările aduse Directivei 2002/58/CE prin Directiva 2009/136/CE, modul în care se realizează această transpunere prezintă o serie de neajunsuri, fie prin nepreluarea corectă a prevederilor europene, fie prin simpla preluare a traducerii acestora în limba română, fără să se încerce să se dea o formă şi un înţeles care să permită o implementarea nu doar clară şi predictibilă, dar şi eficientă din punct de vedere al scopului urmărit, acela al asigurării protecţiei datelor cu caracter personal şi vieţii private ale utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice.

Comentariile şi propunerile formulate de către ApTI vizează trei subiecte principale:

  • mesaje comerciale nesolicitate;
  • notificarea pentru încălcarea securităţii datelor cu caracter personal;
  • modulele de tip cookie şi accesul la informaţia stocată.
Subscribe to RSS - prelucrarea datelor