Primul OER workshop la Galați

  • Posted on: 28 November 2013
  • By: Valentina Pavel

Pe 3 decembrie suntem invitați la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” din Galați să susținem primul workshop despre resurse educaționale deschise. Vom începe introducerea în OER prin a vorbi despre:

ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca ta
ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele
 
Workshop-ul este croit în special pentru bibliotecari, dar, în același timp, persoanele din zona academică - studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori sau personal auxiliar - pot găsi informații cu aplicabilitate pentru activitatea lor. Propunem acest tur al noțiunilor de drepturi de autor, licențe libere și resurse educaționale deschise în special pentru a afla cum poți să îți valorifici opera, în ce medii și cum poți să contribui la baza de cunoaștere globală, ca resursă de învățare pentru fiecare dintre noi. 
 
Materialele și prezentările vor fi ulterior disponibile pe site. Următorul workshop este programat pentru 10 decembrie la Cluj

 

Așa cum promisesem în articolul anterior, mai jos sunt prezentarea și înregistrarea video de la Conferința Națională ANBPR - evenimentul care a deschis proiectul OER implementat de ApTI, împreună cu Fundația Soros, Kosson și ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice).


Prezentare: 11 octombrie, Sibiu - Conferința Națională ANBPR


 

 

Comments

Întrucât proiectul acesta mă interesează în mod deosebit, aș dori să particip la manifestarea din Cluj din 10 decembrie. Unde si la ce oră este programată?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.