Necessary and Proportionate - campanie internațională împotriva supravegherii

  • Posted on: 15 September 2014
  • By: Valentina Pavel

Între 15-19 septembrie, în săptămâna dinaintea primului an de aniversare a adoptării celor 13 principii necesare și proporționale, Asociația pentru Tehnologie și Internet și coaliția din spatele celor 13 principii vor fi implicate în realizarea unei săptămâni de informare pentru a explica câteva dintre cele 13 principii pentru reforma legislației privind supravegherea. În fiecare zi se vor publica articole pentru a explora ceea ce trebuie să facem pentru ca serviciile de informații și poliția să se supună statului de drept. Găsiți mai multe articole tematice aici.

Scopul campaniei este de a trimite un mesaj statelor membre din cadrul Organizației Națiunilor Unite și oricui abordează tema reformei legii privind supravegherea în masă: acțiunile de supraveghere nu mai pot ignora drepturile noastre fundamentale. Urmăriți și discuția de pe Twitter cu hashtag-ul: #privacyisaright

Informații despre protestul împotriva supravegherii în masă din februarie 2014, am scris aici și aici.

Fiindcă astăzi se explică principiul temeiului juridic și al scopului legitim, vedeți aici argumentația ApTI pentru susținerea neconstituționalității legii privind înregistrarea utilizatorilor cartelelor prepay și a utilizatorilor de rețele Wi-Fi.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.