Europarlamentari români, a venit poșta! Peste 100 de cărți poștale spun nu taxei pe link și cenzurii Internetului

  • Posted on: 16 November 2017
  • By: Redacția ApTI

Peste 100 de cărți poștale au fost scrise pentru 9 europarlamentari români membri în comisiile LIBE și JURI, cât și pentru Vicepreședintele Parlamentului European. ApTI a avut grijă să ajungă aceste cărți poștale la europarlamentari chiar înainte de votul comisiei LIBE. 100 de cărți poștale s-ar putea să fie un număr mic la nivel european, dar pentru România este cu siguranță un număr important de cetățeni interesați de un subiect atât de complex și nișat.

În ultima lună, tot mai multe voci din România s-au unit ca să transmită un mesaj clar factorilor de decizie. Nu vrem taxe pe link și filtre pentru upload!

În afară de a trimite e-mailuri și de a suna europarlamentarii români ca să înlăture articolele 11 și 13 din propunerea de reformă, ApTI, organizația membră a EDRi din România, a organizat o serie de activități care să atragă atenția publică asupra propunerilor periculoase din reforma copyright. Împreună cu 57 de organizații care apără drepturile civile, am semnat scrisoarea deschisă pentru oprirea mașinii de cenzură, inițiată de Civil Liberties Union for Europe.

ApTI a creat o serie de cărți poștale (disponibile în română aici) pentru ca oricine dorește să poată contacta direct europarlamentarii! Deși este un mijloc de comunicare de modă veche, ne-am gândit că s-ar putea ca politicienii să înțeleagă mai bine mesajul nostru în felul aceasta, din moment ce este clar că factorii de decizie nu înțeleg cum funcționează Internetul.

Timp de două săptămâni la rând, propunerea pentru reforma copyright a fost intens dezbătută, mai întâi în cadrul unei mese rotunde privind articolul 13 și impactul pentru business-urile digitale din România (detalii despre eveniment în română aici și în engleză aici). Împreună cu factorii de decizie, antreprenorii și cei care au un start-up digital, am dezbătut de ce filtrul pentru upload este ilegal.

carti_postale_MEPs_colaj

Apoi am organizat un eveniment informal despre implicațiile negative generale ale propunerii de directivă (detalii despre eveniment în română aici și în engleză aici) și am vizionat seria video ca parte a campaniei noastre pentru reforma copyright pe care am lansat-o în septembrie.

ApTI și ANBPR au lansat o campanie video pentru reforma copyright, intervievând 10 persoane din medii diferite, ca să vedem cum ne afectează reforma copyright. Vezi perspectivele diferite pe canalul nostru de YouTube și urmărește campania video. Toate videoclipurile au subtitrări în engleză.

Dacă ești profesor, cercetător, bibliotecar, trainer, jurnalist, blogger, agregator de conținut, utilizator de Internet, această propunere te va afecta semnificativ. În afară de site-ul campaniei pentru reforma copyright disponibil în Română, ApTI se implică și în alte inițiative pentru a opri această absurditate a copyright-ului.

Încă este timp să le spui europarlamentarilor tăi prin apelurile gratuite ale tool-ului SaveTheLink, că propunerea NU are ce căuta în mediul digital actual. Dacă ești creator, vezi campania CreateRefresh.eu pentru creatori și înscrie-te în competiția pentru un grant pentru cel mai inspirat material împotriva articolului 13. Brief-ul pentru creatori este disponibil aici în engleză.

(Articol de Valentina Pavel; traducerea din limba engleză: Cezara Panait)


Campania ApTI pentru reforma copyright
www.apti.ro/copyright-reform

Videoclipurile campaniei pentru reforma copyright (cu subtitrări în engleză)
http://bit.ly/apti-youtube

Cărți poștale pentru europarlamentarii români

Cerem europarlamentarilor români din LIBE eliminarea Articolelor 11 și 13 din reforma copyright! 2.10.2017
http://www.apti.ro/scrisoare-libe-reforma-copyright-vot-5-octombrie

Internetul înainte și după Upload Filter (sau cum afectează reforma copyright business-urile digitale românești) 2.10.2017
http://www.apti.ro/copyright-reform-dezbatere-upload-filter-techhub

The Internet: before and after Upload Filter 2.10.2017
https://www.techhub.com/event/the-internet-before-and-after-upload-filter/

Filtrul de upload este ilegal (rezumatul dezbaterii ApTI din 6 octombrie 2017) 9.10.2017
http://www.apti.ro/rezumat-dezbatere-upload-filter-6-oct-2017

Donează "o bucată de hârtie" Internetului! 1.10.2017
http://www.apti.ro/dezbatere-reforma-copyright-doneaza-60min

The Internet needs you! The EU copyright reform is crippling it 1.10.2017
https://www.techhub.com/event/the-internet-needs-you-the-eu-copyright-reform-is-crippling-it/

Cum ne afectează reforma copyright în UE (rezumat dezbatere 13 octombrie) 17.10.2017
http://www.apti.ro/rezumat-dezbatere-reforma-copyright-13-oct

57 de organizații europene cer eliminarea mașinii de cenzură a Internetului 16.10.2017
http://www.apti.ro/scrisoare-deschisa-impotriva-cenzurii-Internetului


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.