Un rendez-vous despre #ChatControl

  • Posted on: 7 August 2023
  • By: Redacția ApTI

Pe 3 August, ApTI a găzduit o prezentare deschisă oricui, despre cât de importantă e criptarea și despre propunerea de Regulament a Comisiei Europene care riscă să ne păgubească de criptarea end-to-end.

În această postare puteți găsi, ca atașament, slide-urile folosite la prezentare. Vă încurajăm să explorați link-urile și să vă implicați în campania de advocacy împotriva acestei propuneri de Regulament.

Din câte ne-am putut da seama, audiența acestei prezentări era familiară deja cu conceptele din spatele criptării. În slide-uri, există și două materiale video foarte bune, care explică, pe șleau, cum funcționează criptarea.

Am expus, în prezentarea noastră, mecanismele de ordine de detectare și de scanare pe partea clientului, amândouă ingrediente esețiale ale propunerii de Regulament #ChatControl.

Am discutat despre lipsa unor audituri independente asupra algoritmilor de inteligență artificială meniți să ne scaneze chat-urile și conținutul încărcat.

Audiența noastră a reacționat cu întrebări despre cât de aproape este Comisia de adoptarea acestui Regulament, dacă se mai poate face ceva - și, mai ales, ce se poate face acum, concret! - și cum să vorbim public împotriva #ChatControl, exprimându-ne în același timp sprijinul pentru protejarea copiilor și prevenirea diseminării și creării de CSAM.

Am anunțat o viitoare pagină de campanie de advocacy în limba română. Aici vom relua toate argumentele noastre și posibilităților de implicare. Până atunci, vă reamintim despre pagina de advocacy a European Digital Rights, care are și o traducere în limba română.

La final, am punctat lipsa de implicare activă și de discuții publice în rândul europarlamentarilor români pe subiectul #ChatControl.

Cea mai importantă corectură pe care am aplicat-o slide-urilor înainte să le încărcăm aici a fost să înlocuim peste tot "Twitter" cu "X".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.