S-a lansat OERu - Open Educational Resource university!

  • Posted on: 8 November 2013
  • By: Valentina Pavel

Open Educational Resource university sau OERu, îți dă posibilitatea să faci gratuit o multitudine de cursuri de la cele mai prestigioase universități, de oriunde din lume, doar cu ajutorul unei conexiuni la Internet. Mai mult, cursurile online pe care optezi să le faci – în prezent sunt oferte de cursuri de la peste 30 de unități de învățământ de pe 5 continente -  pot fi și acreditate.

Cum funcționează? Absolvenții unei Universități Deschise vor putea să plătească o taxă pentru a le fi analizat parcursul academic și evaluat în credite. Creditele obținute vor fi apoi recunoscute de toate universitățile înscrise în OERu.
 
Acest sistem poate deveni mai atrăgător decât MOOC (Massive Online Open Courses), care în prezent nu cuprind și partea de certificare a absolvirii cursurilor. Exemple de MOOC sunt Coursera sau Khan Academy care oferă posibilitatea să urmezi online, gratuit, orice fel de cursuri, potrivit intereselor tale. 
 
OERu s-a lansat pe 1 noiembrie și reprezintă un pas foarte important pentru o educație mai eficientă și sustenabilă și în special pentru Resursele Educaționale Deschise (OER). Toate cursurle OERu vor fi online, bazate pe resurse deschise și pe acces deschis. Asta înseamnă că nu va mai fi nevoie să cumperi manuale sau cărți de exerciții, ci vei avea acces online, gratuit la toate materialele necesare. 
 
Ne vedem la cursuri :)
 
 
Mai multe informații în engleză găsești în link-urile de mai jos. 
 
 
 
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.