VIDEO Reforma copyright în UE: implică-te și corectează! > Victor Negrescu (fost europarlamentar, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene): "Cetățenii trebuie să ne ajute să schimbăm lucrurile"

  • Posted on: 15 September 2017
  • By: George Hari Popescu

Comisia Europeană a propus un pachet de reformă a dreptului de autor în Uniunea Europeană. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital.

„Cel mai important e ca cetățenii să se informeze. Informația dă putere cetățeanului și face ca utilizatorul să conteze în dezbaterea politică. Dacă ei nu participă, noi suntem foarte puțini și suntem singuri acolo în procesul acesta al luării deciziilor. 
Deci ei trebuie să ne ajute să schimbăm lucrurile", a spus Victor Negrescu (fost europarlamentar, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene). 
 
Urmărește videocliplul:

 
Află mai multe informații pe https://apti.ro/copyright-reform și abonează-te la canalul ApTI de pe YouTube pentru a urmări campania.

Cum mă afectează?

Noile prevederi aduc atingere felului tehnic în care funcționează Internetul și nu oferă un cadru modern, ci doar favorizează marile industrii și corporații. Internetul este amenințat de taxe pe link și share și de o mașină grosolană de cenzură. Un overview rapid despre punctele esențiale ale propunerii și consecințe găsești aici.

Discuțiile la nivel european sunt foarte avansate, iar un vot important este cel al Comisiei JURI, pe 10 octombrie.

 

→ Sună acum europarlamentarii pentru a le spune argumentat să voteze cu NU reforma copyright. Nu mai putem aștepta răspunsuri politicoase pe mail, trebuie să acționăm direct. Folosește tool-ul MEP Roulette de pe SaveTheMeme ca să îi suni gratuit!

→ Scrie Ministerului Culturii (afaceri.europene@cultura.ro), Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene (cabinet.ae@mae.ro) și Guvernului (drp@gov.ro) să susțină o poziție negativă fermă!

Implică-te și corectează!

Ce părere ai?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.