Prezentare vizualizarea datelor - ediția din 31 iulie Internet fără Cravată

  • Posted on: 6 August 2013
  • By: Redacția ApTI

La ediția anterioară Internet fără Cravată am discutat despre căile de analiză și interpretare vizuală a datelor și am explorat împreună o serie de instrumente și site-uri precum Viewshare, Alerte.md bazate pe tehnologia Open Layers.

De la Nicolaie Constantinescu (kosson.ro) am învățat cea mai importantă lecție: vizualizarea datelor este condiționată de trei parametri: timp, loc, context. Iar în momentul de față nu există un sistem electronic de cartografiere a celor trei parametri, cel mai apropiat fiind RDF-ul.

Instrumente precum Viewshare sau Ushahidi devin foarte utile atunci când vine vorba de maparea unui eveniment, vieții unei persoane sau evoluției unui fenomen. Pentru schematizarea informației (sau mind mapping), o foarte bună aplicație în domeniu este Visual Understanding Environment cu care, spre exempu, ai putea foarte ușor face prezentări istorice sau arăta într-un mod prietenos date statistice.

Pentru mai multe detalii, prezentarea de miercuri poate fi descărcată de aici: http://www.slideshare.net/kosson/vizualizarea-datelor-apti-si-kosson

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.