OER și SMART Libraries

  • Posted on: 15 October 2013
  • By: Valentina Pavel

Între 10 - 12 octombrie, Biblioteca Județeană Astra a găzduit la Sibiu Conferinţa Naţională ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România). Tema principală s-a axat în jurul creativității serviciilor și activităților pe care bibliotecile publice din România le crează și le oferă vizitatorilor. Printre proiectele deștepte ce ne-au atras atenția au fost:

În cadrul conferinței, ApTI - împreună cu Fundația Soros și Kosson - au ținut o prezentare și au distribuit un material nou despre drepturi de autor, licențe libere și resurse educaționale deschise (OER). Materialul a fost creat pentru proiectul Resurse Educaționale Deschise finanțat de Creative Commons și îl găsești atașat acestui articol. În cadrul acestui proiect ne propunem să susținem o serie de workshop-uri și prezentări în mai multe orașe din țară, iar publicul țintă căruia ne adresăm sunt bibliotecarii, persoanele din zona academică și personalul universitar. Subiectele pe care le vom detalia în cadrul workshop-urilor sunt legate de resurse educaționale deschise, care sunt avantajele lor și cum le putem folosi, licențe libere și cum decidem ce tip de licență este cel mai potrivit și, în același timp, vom lămuri aspecte legate de drepturile de autor.

 

Suntem foarte bucuroși că am văzut atâtea proiecte frumoase desfășurate de bibliotecari și abia așteptăm următoarele întâlniri la workshop-uri. Pentru mai multe informații despre proiect sau despre organizarea workshop-urilor în orașul tău, scrie-ne la adresa: valentina.pavel@apti.ro.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.