[Newsletter #15] Site-uri fierbinți, ochi indiscreți și experți IT arestați: a fost o vară lungă!

  • Posted on: 1 September 2017
  • By: Redacția ApTI

Mesaj de interes public

Pentru a te înscrie la newsletter-ul ApTI, ai următoarele alternative:

  1. Prin e-mail: trimite un e-mail la suporteri-join@apti.ro, nu contează subiectul sau conținutul mesajului
  2. Pe web: intră pe pagina listei de discuții, http://apti.ro/mailman/listinfo/suporteri_apti.ro, și înscrie-te urmând instrucțiunile de la fața locului

1. ApTI Privacy Tricks: Cum să-ți protejezi webcam-ul de ochii indiscreți

Învățăm de la cei mai buni! Așa că, dacă papa de la Roma și Mark Zuckerberg își acoperă cu un mic sticker webcam-ul laptopului, înseamnă că se tem ei de ceva? Al treilea clip din seria “ApTI Privacy Tricks” te învață cum să te asiguri că nu poți fi văzut prin propriul webcam, de la distanță. Nu durează mult și este un sfat pentru tot restul vieții: https://apti.ro/apti-privacy-tricks-webcam-cover.  

Dă-l mai departe pe Youtube sau Facebook:
https://youtube.com/watch?v=EmRPc1gjWnQ
https://fb.com/aptiromania/videos/vl.301701776956448/1401072639940683/

2. Aici sunt banii dumneavoastră

Știm că v-a plăcut prima parte, așa că am revenit la bis cu detalii noi despre site-urile suspectate de XXX-uri ilegale, blocate de ANCOM. Așadar, pentru 26 de site-uri, Parlamentul a lucrat din greu pe banii dv., pentru a produce o lege care a închis 16 dintre ele (din care probabil că multe nu ar fi supraviețuit oricum din motive economice sau de altă natură), a victimizat vreo 3-4 (nu știm ce conținut avea www.hisex.info la acea vreme, așa că nu putem spune cu încredere totală „4”), a trimis în exil 3 și nu a avut nici un efect asupra ultimelor 3. Ăsta da beneficiu adus societății!  

https://apti.ro/followup-brain-drain-porn-edition-raspuns-nou-ancom

3. Zero Rating, dar s-o știm și noi!

Și încă una tot cu ANCOM. Vodafone România derulează o campanie prin care promovează opțiunile Pass, care înseamnă un tratament preferențial față de anumite aplicații și servicii de Internet pe mobil. Adică pe astea aveți voie sa le folosiți, pentru restul plătiți!   Așa că am făcut o nouă sesizare la ANCOM și am aflat că instituția a extins deja analiza ofertelor de tip „zero rating”, acoperind inclusiv aspectele pe care noi le-am adus la cunoștință prin această adresă.  

https://apti.ro/ancom-analizeaza-ofertele-zero-rating

4. De ce ne afectează pe toți arestarea experților IT din Turcia

Ne-a rămas în minte articolul de la VICE.com, așa că ne-am gândit să-l traducem pentru tine. Pare o poveste SF, dar e realitatea din Turcia, o țară care pe timpuri aspira să devină membră a Uniunii Europene.   Ali, consultant IT, și Peter, un antrenor de wellness anti-violență din Germania, se aflau în Istanbul pentru un workshop. Au avut astfel de workshopuri în Mexic și Pakistan, dar e prima oară când au ajuns în închisoare din cauza muncii lor. Dar detenția celor doi n-a fost un accident. Luna aceasta, după 12 zile petrecute în custodia poliției, ambii bărbați au fost trimiși din nou în închisoare, alături de alți patru bărbați, printre care și Idil Eser, directorul organizației Amnesty Turcia. Cu toții se confruntă cu acuzații absurde de terorism.

https://apti.ro/arestari-specialisti-it-turcia

5. Link-ul funny: http://iruler.net/

Apropie-te de ecran și măsoară-ți… lungul nasului, de exemplu. Un site util pentru acel moment când nu știi unde ai pus ruleta sau nu mai găsești rigla aia veche de plastic din școala generală.


 

Tags: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.