Cum să devin membru ApTI?

Poate fi membru al Asociației pentru Tehnologie și Internet (ApTI) orice persoană fizică care dorește să se implice în rezolvarea unora dintre problemele întâlnite în spațiul .ro. Și care dovedește un comportament corect în ceea ce privește activitățile din .ro.

În rest, mai sunt doar câteva probleme "organizatorice" de care trebuie să țină cont orice persoană interesată. De aceea, dacă doriți să deveniți membru ApTI trebuie să:

* identificați un proiect al asociației în care vă puteți implica (fie unul deja inițiat, fie unul care, deși nu a fost lansat, se potrivește obiectivelor asociației);
* acceptați să lucrați în interesul comunității pentru aceste proiecte (trebuie menționat faptul că ApTI este o asociație non-profit, iar activitatea membrilor săi se desfășoară pe proiecte);
* platiți o cotizație anuală. Pentru anul în curs cotizația este de 200 RON. Fondurile strânse vor fi folosite exclusiv pentru a acoperi o parte din cheltuielile asociației. În această categorie nu sunt incluse salarii, prime etc.
* acceptați că membrii ApTI nu pot fi decât persoanele care au un comportament corect în spațiul .ro. Astfel, în cazul în care un membru al asociației este acuzat de activități ilegale sau care sunt în contradicție cu conceptele și activitățile ApTI (exemplu: trimitere de spam) este automat suspendat până când situația se clarifică. În cazul în care este și dovedit - este exclus din asociație.

Cine este interesat să se înscrie în ApTI este rugat să trimită un mesaj la adresa: info at apti.ro.

Mulțumim pentru susținere
Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI) - www.apti.ro

PS: Nu intenționăm în acest moment să avem în rândurile noastre ca membri și persoane juridice. Iar motivul este dat de faptul că nu vrem să fim o asociație care să apere interesele unei anumite companii. Cu toate acestea, în timp, ne propunem să dezvoltăm o serie de servicii sau produse care pot fi utilizate inclusiv de persoanele juridice cu interese în spațiul .ro (exemplu aleator: "servicii de certificare a respectării anumitor obligații legale"). Aceste servicii și produse vor putea fi furnizate acelor persoane juridice care aderă la cerințele ApTI. Implicit, vor obține din partea asociației și un anumit statut (exemplu: parteneri).

Exercițiu de birocrație:
O dată trimis mesajul prin care se solicită aderarea la ApTI ca membru, solicitantul va primi un e-mail în care va fi atașat un foarte scurt document ce trebuie completat (un pic de birocrație, dar la un nivel minimal...datele cerute sunt de tipul: nume, prenume, date de contact etc). Cererea trebuie aprobată de Consiliul Director al ApTI. Este doar o formalitate, vă asigurăm.