Vi s-au încălcat drepturile? Acționați!

  • Posted on: 26 November 2014
  • By: Valentina Pavel

Ți s-a încălcat dreptul la viața privată dar nu știi ce să faci? Datele tale personale au fost folosite în mod ilegal? Poate vă putem ajuta!

Apelul lansat în 10 noiembrie 2014 este încă în derulare. Vrem să identificăm cazurile flagrante de încălcare a vieții private sau de nerespectare a prelucării datelor personale. Scopul este de a selecta 5 cazuri pe care să le putem reprezenta în fața autorităților competente, de a evidenția probleme majore din legislație sau identifica practici ilegale. Nu avem o dată limită pentru primirea plângerilor, dar analiza lor se va face pe principiul primul venit/primul servit. Pentru cazurile selectate, persoanele vătămate vor fi susținute pro bono de ApTI și partenerii săi, prin intermediul Av. Diana Hatneanu.

Criteriile după care vom face selecția cazurilor sunt:
- gravitatea încălcării vieții private sau nerespectarea reglementărilor privind prelucrarea datelor personale
- măsura în care există dovezi, indicii temeinice că dreptul persoanei a fost încălcat
- probabilitatea ca soluția autorităților competente să aibă impact pentru un număr cât mai mare de persoane

În măsura în care consideri că dreptul la viața privată ți-a fost grav încălcat, te rugăm să ne trimiți o scurtă descriere a cazului la adresa de e-mail litigii@apti.ro. Echipa de proiect va răspunde tuturor mesajelor primite după evaluarea cazurilor și este posibil să revenim cu cererea de a ne trimite mai multe detalii pentru a înțelege mai exact cazul propus.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.