Reforma copyright și impactul asupra mediului digital

  • Posted on: 3 November 2016
  • By: Valentina Pavel

Împreună cu IAB România, organizăm o dezbatere pe tema propunerii de reformă a drepturilor de autor și impactul asupra mediului digital. Evenimentul va avea loc joi, 10 noiembrie 2016, începând cu orele 16.00, la We Love Digital Hub - Unirii (Strada Radu Vodă, 17).

Dezbaterea vine în contextul lansării de către Comisia Europeană pe 14 septembrie 2016 a unui nou pachet legislativ de reformă a drepturilor de autor. Această reformă ar putea să aibă un impact semnificativ pentru mai multe tipuri de afaceri online, cum ar fi producătorii și agregatorii de conținut, platformele online, dar și pentru oricine publică conținut pe Internet.

ApTI a scris o opinie preliminară despre cât de proastă este nouă propunere aici, dar de data asta ne propunem să axăm discuția în principal pe următoarele două teme:

  •     Așa numita “taxă pe link” - practic crearea unui nou drept de autor, prin care editorii de conținut pot cere bani pentru citarea sau preluarea unui extras dintr-o știre.
  •     Obligativitatea filtrării automate a conținutului înainte de upload pe platformele video, audio sau imagini. De exemplu, o parodie încărcată pe o platformă (YouTube, Flickr, Wikipedia) ar putea fi blocată automat încă de la upload, iar tehnologii de tip ContentID vor fi obligatoriu de implementat.

Dezbaterea este abia la început și Ministerul Culturii este interesat să strângă cât mai multe opinii pentru a putea creiona poziția oficială a României în dezbaterea europeană.

Evenimentul este gratuit, dar locurile sunt limitate. Dacă ești interesat să participi, te rog să ne scrii la valentina.pavel[@]apti.ro

PS: Pentru a fi precisi, evenimentul organizat de nou este dedicat persoanelor private si firmelor care lucreaza direct cu continut digital - nu intermediarilor care reprezinta interesele tertilor (fie firme, fie avocati).

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.