Vino să dezbați cu noi despre reforma copyright în UE → Donează "o bucată de hârtie" Internetului!

  • Posted on: 1 October 2017
  • By: Redacția ApTI
Reforma copyright si implicatii - eveniment 13 octombrie

Comisia Europeană propune modificarea legislației copyright. Noua directivă limitează libertatea de exprimare și amenință dreptul la link și la upload.

În 2020, Internetul s-ar putea să nu mai arate cum îl știi astăzi. Link-urile share-uite pe Facebook s-ar putea să fie cu plată, iar comportamentul tău obișnuit pe Internet poate fi criminalizat. 

Donează 60 de minute Internetului! Pentru a scrie o ... carte poștală*!

Află mai multe despre ce înseamnă propunerea de reformă copyright în UE în 13 octombrie, de la ora 19:00, la TechHub București, unde vom vorbi despre cum suntem afectați și ce putem face. 
 
La finalul întâlnirii vei avea - sperăm noi - suficiente informații pentru a putea să trimiți un mesaj europarlamentarului care va vota aceasta lege. Am ales o metodă veche, dar eficientă - o carte poștală! Îți explicăm la fața locului!
 
Avem un panel interactiv cu Ioana Avădani (Centrul pentru Jurnalism Independent) și Alin Popescu (Avocatnet.ro), discuții informale, goodie-uri digitale și vizionări în premieră ale campaniei video ApTI: https://apti.ro/copyright-reform.
 
Ești și tu alături de noi? ÎNSCRIE-TE AICI ACUM!
 
 

Despre ce e vorba?

La nivel european se decide soarta Internetului. Reforma copyright vine cu două amenințări grave pentru libertatea Internetului:
 
Articolul 11: Trusturile de presă vor putea percepe o taxă pentru preluarea snippet-urilor
Articolul 13: Conținutul încărcat pe platforme online va fi scanat de filtre automate și blocat înainte de upload dacă conține material protejat de drepturi de autor. Indiferent dacă l-ai folosit legal sau nu. 
 
Vocea ta chiar contează. Apără-ți drepturile în care crezi, cât încă nu este prea târziu! Citește mai pe larg în ce direcție se îndreaptă lucrurile.
 
*Carte poștală = Bucată de carton, cu însemnări scrise sau tipărite, căreia i se dau diferite întrebuințări: pentru corespondență - conform Dexonline.ro

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.