Protectia datelor si reforma europeana

  • Posted on: 15 March 2013
  • By: Bogdan Manolea

Am participat astazi din partea ApTI la un workshop organizat de cei de la Eurosfat cu titlul Reforma sistemului european de protecție și securitate a datelor alaturi de alti reprezentati in Parlamentul European si reprezentanti ai societatii civile sau a sectorului privat.

In cele 5 minute alocate am incercat sa ating 5 subiecte ce le consideram foarte importante in noul pachet din domeniul protectiei datelor personale:

  1. Viata privata este un drept al omului - actualul regulament trebuie sa puna acest principiu la baza noii reglementari
  2. O reglementare fara implementare este 0. Este crucial ca autoritatile care au obligatie de implementare sa primeasca toate resursele pentru atingerea acestui scop.
  3. Noile instititii de "notificare in cazul pierderii datelor" si "responsabilul pentru protectia datelor" sunt institutii cheie ce pot sa ajute la  o implementare adecvata
  4. Profilarea este un subiect strans legat de protectia datelor, indiferent daca se poate identifica direct sau indirect persoana fizica.
  5. Oamenilor le pasa de viata lor privata. Uneori prea tarziu, dar le pasa..

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.