Invitaţie la dezbatere: "Impactul social al aplicării drepturilor de proprietate intelectuală: drepturile omului, inovația și creativitatea"

  • Posted on: 23 March 2012
  • By: Redacția ApTI

ApTI, Societatea Academică din România și Organizația Română pentru Drepturile de Utilizator vă invită să participați marți, 27 martie 2012, între orele 10.00 – 13.00, la o dezbatere despre protecția drepturilor de proprietate intelectuală și reglementarea acesteia pe plan național, european și internațional.

Sub titlul “Impactul social al aplicării drepturilor de proprietate intelectuală: drepturile omului, inovația și creativitatea”, dezbaterea va aduce în discuție chestiuni referitoare la: ACTA, propunerile de modificare a Directivei UE privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală și propunerea legislativă de modificarea a Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

1.  Prezentarea celor mai importante prevederi ale propunerilor de modificare a legislaţiei româneşti şi internaţionale cu privire la drepturile de proprietate intelectuală. Tendinţe şi reacţii ale societăţii civile la cele mai noi propuneri de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală: ACTA - Constantin Vică (ORDU) şi Bogdan Manolea (ApTI)

2. Necesitatea unui cadru legislativ pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală versus încălcarea drepturilor omului (libertatea de exprimare şi libertatea creaţilor, protecţia datelor utilizatorilor de Internet, dreptul la viaţă privată  în special in contextul activităţii in mediul digital, ş.a.) - discuţie cu invitaţii moderată de Laurenţiu Colintineanu

3. Impactul introducerii unui cadru legal mai restrictiv pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală asupra inovaţiei, creativităţii şi competitivităţii în mediul digital în perspectiva Strategiei 2020 a Uniunii Europene - discuţie cu invitaţii moderată de Laurenţiu Colintineanu.

Îi invităm pe cei interesați de aceste subiecte să participe la dezbatere și să își confirme prezența la office@sar.org.ro, persoana de contact Doina Lazăr.

Dezbaterea va avea loc la Centrul InfoEuropa, Calea Victoriei nr.88, București.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.