Vrei în SUA? Spune parola de la contul de Facebook!

  • Posted on: 19 April 2017
  • By: George Hari Popescu

De curând, secretarul John Kelly (Department of Homeland Security) a inițiat un proiect de lege prin care cei care doresc să intre în SUA ar trebui să ofere parolele de la conturile lor din social media. Altfel, le poate fi interzisă intrarea. Access Now a inițiat o petiție menită să-l convingă pe Kelly că este o propunere total deplasată. Puteți semna petiția la Fly Don’t Spy.

Puțini dintre noi oferă parolele altcuiva; nici chiar rudelor sau partenerilor de viață nu le dăm parolele de la serviciile la care avem conturi online. Dacă propunerea secretarului Kelly s-ar pune în practică, ar trebui să oferim pe tavă informații precum: mesaje private, profilul nostru public, jurnalele de activități etc.

O altă hotărâre controversată a lui Trump este aceea de a-i lăsa pe furnizorii de Internet din SUA (ISP) să vândă companiilor private datele personale colectate de la abonații lor. Președintele Obama s-a opus tot timpul în perioada mandatelor sale față de această inițiativă. Mai mult, ISP-urile pot oferi aceste date fără consimțământul abonaților și Federal Communication Commission (ANCOM-ul american) nu are voie să adopte noi hotărâri care să schimbe decretul prezidențial.

Până acum, câteva firme de acces la Internet au precizat că nu vor vinde datele personale, deși acum legea le permite. 


Citește și:

Cum să faci să nu știe furnizorul tău de Internet chiar orice despre tine


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.