19
Apr
2017
George Hari Popescu

Vrei în SUA? Spune parola de la contul de Facebook!

De curând, secretarul John Kelly (Department of Homeland Security) a inițiat un proiect de lege prin care cei care doresc să intre în SUA ar trebui să ofere parolele de la conturile lor din social media. Altfel, le poate fi interzisă intrarea. Access Now a inițiat o petiție menită să-l convingă pe Kelly că este o propunere total deplasată. Puteți semna petiția la Fly Don’t Spy.

Puțini dintre noi oferă parolele altcuiva; nici chiar rudelor sau partenerilor de viață nu le dăm parolele de la serviciile la care avem conturi online. Dacă propunerea secretarului Kelly s-ar pune în practică, ar trebui să oferim pe tavă informații precum: mesaje private, profilul nostru public, jurnalele de activități etc.

O altă hotărâre controversată a lui Trump este aceea de a-i lăsa pe furnizorii de Internet din SUA (ISP) să vândă companiilor private datele personale colectate de la abonații lor. Președintele Obama s-a opus tot timpul în perioada mandatelor sale față de această inițiativă. Mai mult, ISP-urile pot oferi aceste date fără consimțământul abonaților și Federal Communication Commission (ANCOM-ul american) nu are voie să adopte noi hotărâri care să schimbe decretul prezidențial.

Până acum, câteva firme de acces la Internet au precizat că nu vor vinde datele personale, deși acum legea le permite. 


Citește și:

Cum să faci să nu știe furnizorul tău de Internet chiar orice despre tine


 

Tu ce părere ai ?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.