Susțineți drepturile digitale în Uniunea Europeană!

  • Posted on: 15 December 2014
  • By: Valentina Pavel

European Digital Rights (EDRi - cea mai activă organizație europeană de drepturi digitale din UE - unde și ApTI este membru) vă cere ajutorul pentru a nu pierde unul membrii echipei de susținătorii drepturilor digitale din Bruxelles. Un militant al drepturilor care face tot ce-i stă în putință pentru a transforma Europa într-o societate liberă și deschisă, o societate în care drepturile și libertățile civile sunt garantate.

EDRi este o organizație ce reunește 34 de grupuri din Europa ce luptă pentru drepturile civile digitale (inclusiv ApTI). În prezent este singura organizație din societate civilă constituită la nivelul UE ce acoperă întreaga gamă a drepturilor digitale ale omului. În comparație cu organizații echivalente din SUA (cum ar fi EFF sau ACLU), EDRi este drastic sub-finanțată. În plus, la Bruxelles, grupurile de lobby din industrie care reușesc să influențează politicii UE o fac cu mult mai multe resurse.

În ultimii cinci ani, EDRi a evoluat de la a fi o alianță descentralizată, fără angajați, la o organizație influentă cu un birou la Bruxelles și o echipă de profesioniști. Din 2009, momentul când și-a deschis sediul în Brussels, EDRi a devenit o voce puternică pentru drepturi și libertăți în digital mediu. De cele mai multe ori este primul punct de contact pentru factorii de decizie din instituțiile Uniunii Europene în materie de drepturile digitale.

Cum ar fi lumea fără EDRi? Probabil am avea ACTA, blocare obligatorie de conținut online la nivelul UE, un Internet care îi favorizează pe unii în defavoarea celorlați și mult mai multă cenzură. EDRi cere sprijin pentru a putea finanța un advocay manager care va continua lupta împotriva abuzurilor asupra dreptului la viața privată, împotriva supravegherii în masă și a cenzurii.

Pentru mai multe informații găsiți mai jos pagina dedicată de campanie unde puteți dona prin Paypal, cont bancar sau Bitcoin:
https://edri.org/campaign/support-digital-rights-europe/

Mulțumim!

 

 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.