VIDEO Reforma copyright în UE: implică-te și corectează! > Cătălin Drulă: "Sper ca lobby-urile să nu aibă succes"

  • Posted on: 16 November 2017
  • By: George Hari Popescu

Comisia Europeană a propus un pachet de reformă a dreptului de autor în Uniunea Europeană. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital.

 

Cătălin Drulă (președinte Comisia TIC, Parlamentul României):

 

"Cred că trebuie să fim foarte echilibrați și cunoașterea nu e făcută să fie ținută într-o cutiuță și să plătim ca să o scoatem de acolo. Nu așa se nasc ideile noi, nu așa evoluăm ca societate. Sper ca anumite lobby-uri despre care eu cred că sunt contra intereselor generale ale cetățenilor și ale economiei și contra unor principii ca libertatea de exprimare, să nu aibă succes în final în Parlamentul European și stăm cu ochii pe ei.  Contează foarte mult și acum spun ca parlamentar că mai ales opiniile articulate, argumentate sunt luate în considerare. Scrieți parlamentarilor, scrieți europarlamentarilor, scrieți Guvernului, trimiteți-vă părerea și spuneți care e impactul pentru voi."

 

Iată videoclipul integral:

Dacă ești profesor, cercetător, bibliotecar, trainer, jurnalist, blogger, agregator de conținut, utilizator de Internet propunerea te afectează în mod semnificativ. Află mai multe informații pe https://apti.ro/copyright-reform și abonează-te la canalul ApTI de pe YouTube pentru a urmări campania.

 

Cum mă afectează?

 

Noile prevederi aduc atingere felului tehnic în care funcționează Internetul și nu oferă un cadru modern, ci doar favorizează marile industrii și corporații. Internetul este amenințat de taxe pe link și share și de o mașină grosolană de cenzură. Un overview rapid despre punctele esențiale ale propunerii și consecințe găsești aici.

  • Sună acum europarlamentarii pentru a le spune argumentat să voteze cu NU reforma copyright. Nu mai putem aștepta răspunsuri plicticoase politicoase pe mail, trebuie să acționăm direct. Folosește tool-ul SaveTheLink (în limba română) ca să-i suni gratuit.
  • Abonează-te la canalul ApTI pe YouTube pentru a vedea 10 perspective diferite despre impactul reformei copyright.
  • Scrie Ministerului Culturii (afaceri.europene@cultura.ro), Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene (cabinet.ae@mae.ro) și Guvernului (drp@gov.ro) să susțină o poziție negativă fermă! Iată mai jos un exemplu de text pentru e-mail.
  • Trimite europarlamentarilor cărți poștale în care-ți exprimi pe scurt poziția! Poți găsi ilustratele la ApTI Digital Hub sau le poți imprima chiar tu (descarcă de aici pachetul de ilustrate - fișier ZIP de 2,2MB). Adaugă pe verso adresa Parlamentului European (Parlement européen, Bât. Altiero Spinelli, 60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60, B-1047, - Bruxelles, Belgium) și trimite ilustrata prin poștă SAU adu-o la ApTI Digital Hub și ne ocupăm noi de trimiterea ei.

Implică-te și corectează!

Ce părere ai?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.