ANC începe o campanie împotriva spam-ului

  • Posted on: 24 February 2009
  • By: Bogdan Manolea

Am participat saptamina trecuta impreuna cu alte persoane interesate din industria romaneasca la o masa rotunda initiata de ANC pe tema spam-ului si a unei campanii impotriva spam-ului.

Astazi am remarcat si un comunicat de presa al ANC care anunta acordarea unor amenzi pentru comunicari comerciale nesolicitate si a altora pentru neacordarea informatiilor in vederea identificarii spamerilor.

Dar mai important de comunicatul de presa, a fost masa rotunda de saptamina trecuta in care reprezentanti ai ISP sau a firmelor producatoare de solutii de securitate (inclusiv anti-spam) au precizat doar interesul pentru o campanie publica pentru protejarea casultelor de email, dar si de descurajare (unii au folosit chiar termenul de intimidare) a celor ce trimis spam.

Adevarul este ca avem nevoie de mai multa informare si educatie. Dar si de un dialog eficient pe problemele care ne preseaza. Iar initiativa ANC de saptamina trecuta reprezinta un prim pas util in directia buna: un grup de lucru a celor interesati de combaterea spam, care sa discute in mod regulat despre problema. Asta pentru ca nu este o chestiune doar juridica sau doar tehnica, ori numai nationala.

Sa vedem si continuarea.

Tags: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.