3 Pasi in directia buna - Follow-up dupa Scrisoarea deschisa

  • Posted on: 8 January 2009
  • By: Bogdan Manolea

Dupa Scrisoarea deschisa catre ANC - Blocarea a 40 de site-uri pentru linistea dumneavoastra ?! am fost invitati azi la o discutie pe tema aplicarii legii 196/2003. Evident - am acceptat.
Intalnirea imi permite sa notez 3 pasi in directia buna:

  1. toata lumea (inclusiv conducerea ANC in frunte cu presedintele Nistoran) au fost de acord ca blocarea prin ISP a accesului la site-uri este o masura gresita. Aici vorbim de un principiu generic care merita sa fie bine subliniat, pentru ca - daca cumva in viitor- apare alta aberatie legislativa- sa punctam unde trebuie.
  2. ANC a fost de acord ca o modificare a procedurii de actionare pe cu legea 196/2003 trebuie sa ia in discutie si atributiile autoritatii cf legii 365/2002 privind comertul electronic si ca urmare o notificare a celor care ar putea fi sesizati la ANC este un pas util pentru a permite intrarea lor in legalitate. In fine, si pasii urmatori ar trebui sa ia in considerare o actiune eficienta pentru atingerea scopului (si anume protectia copiilor) - adica nu blocarea prin ISP, ci actionarea la nivelul site-ului in sine, unde este gazduit. (sper ca am retinut corect)
  3. ANC va face un grup de lucru, care va mai discuta pe tema modului de aplicare a legii 196/2003, ca si a modificarii acesteia - astfel incat sa avem un act normativ care sa se si poata aplica si sa nu contina doar "prostii tehnice" . De altfel si reprezentantii ANC au recunoscut faptul ca decizia lor este lipsita in mare masura de eficienta.

Deci avem 3 pasi in directia buna.
Incepem anul cu dreptul.
Apropo - La multi ani ! :-)

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.