OER

ApTI a participat la Open Education Policy Network CEE Workshop și la OER Forum

  • Posted on: 6 June 2017
  • By: George Hari Popescu

ApTI a participat, între 31 mai și 2 iunie, la Varșovia, la Open Education Policy Network CEE Workshop și la Open Education Resources Policy Forum (OER Forum), organizate de Centrum Cyfrowe din Polonia.

ApTI este membră a Coaliției Resurse Educaționale Deschise (RED România), care promovează resursele și practicile educaționale deschise și accesul liber la cunoaștere. Principalele categorii de acțiuni pe care le realizează Coaliția sunt: advocacy și luări de poziție publice, crearea de conținut deschis, formare profesională, împărtășirea de bune practici, campanii de informare și conștientizare a rolului resurselor educaționale deschise în diverse domenii.

Workshop OER la Iași

  • Posted on: 18 February 2014
  • By: Valentina Pavel

Așa cum anunțam în articolul anterior, a venit rândul Iașiului! Pe 28 februarie 2014, între 10-14 vom susține la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași un workshop pe resurse educaționale deschise. Mulțumim Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice și ELSA Iași pentru organizarea evenimentului și pentru realizarea afișului de promovare (în atașament)!

Despre OER la Timișoara și Arad și ce am aflat acolo

  • Posted on: 2 February 2014
  • By: Valentina Pavel

ApTI împreună cu Fundația Soros, Kosson și ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) au susținut în perioada 17 - 20 ianuarie 2014 încă două ateliere despre licențe libere și resurse educaționale deschise. 

Atelier de inițiere în OER pentru profesori

  • Posted on: 22 January 2014
  • By: Valentina Pavel

ApTI și ActiveWatch organizează vineri, 14 februarie 2014, la centrul de formare Compendiu al Școlii Superioare Comerciale „Nicolae Krețulescu” din București, atelierul Resurse Educaționale Deschise: inițiere pentru profesori.  Bogdan Manolea, Nicolaie Constantinescu și Dr. Robert Schuwer vă propun o întâlnire introductivă în domeniul resurselor educaționale deschise (OER) și al învățământului deschis bazat pe tehnologie.

Pe parcursul celor șase ore de atelier, profesorii vor afla cum pot folosi resurse deschise pentru a concepe lecții, unde găsesc OER, ce sunt licențele deschise și ce putem învăța din experiența altor state ale Europei. În același timp se va organiza o sesiune experimentală pe platforma Moodle în care profesorii vor crea o lecție doar din resurse educaționale deschise. Invitatul nostru din Olanda, Dr. Robert Schuwer, specialist în domeniul resurselor educaționale deschise, va prezenta programul Wikiwijs.nl într-o sesiune online a atelierului, în limba engleză. La încheierea atelierului, se vor acorda diplome de participare.

Workshop OER la Timișoara și Arad

  • Posted on: 9 January 2014
  • By: Valentina Pavel

Am încheiat anul cu OER la Cluj și îl deschidem cu OER la Timișoara și Arad pe 17 ianuarie, respectiv pe 20 ianuarie.

Promovăm resursele educaționale deschise și continuăm să susținem seria de workshop-uri în care vorbim despre: 
● ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
● ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
● cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca sau în operele tale
● ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele (aici vorbim și despre MOOC-uri)

Primul OER workshop la Galați

  • Posted on: 28 November 2013
  • By: Valentina Pavel

Pe 3 decembrie suntem invitați la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” din Galați să susținem primul workshop despre resurse educaționale deschise. Vom începe introducerea în OER prin a vorbi despre:

ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca ta
ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele
 

Pages